יש לכם שאלות?
לנו יש את התשובות

המפעל ותהליך הייצור​

פסטור קל הוא תהליך של חימום המיץ לסביבות 80 מעלות לפרק זמן קצר מאוד וקירורו מיד לאחר מכן, על מנת לטהר אותו מחיידקים.

מושב קשת נמצא במרכז רמת הגולן כ-6 ק"מ מזרחית מקצרין. (כשעתיים וחצי נסיעה ממרכז הארץ)
התפוחים שלנו מגיעים ממטעי המושב וממגדלים אחרים ברמת הגולן והגליל העליון. במהלך הקטיף מגיע הפרי ישירות מהשטח ובמשך השנה מגיע משני בתי האריזה של "בראשית".
כן. מפעל קשת מיצים טבעיים קיבל הסמכה לתקן HACCP.
זהו תקן בינלאומי הקובע, סטנדרטים בנוהלי ותהליכי הייצור
וקובע נוהלי בקרה ותיעוד.
לצורך קבלת ההסמכה עברנו תהליך של למידה והתאמת ההתנהלות שלנו לדרישות התקן והטמעתו.

רכיבים וסוגי המיצים

פרי / ירק בלבד.

* מיץ התפוחים המצונן שלנו בבקבוקי הפלסטיק (מלבניים, 1 ליטר), יכולים להחזיק חודשיים בקירור (לפני שנפתחו).
* המיצים הנמכרים בבקבוקי הפט והזכוכית יכולים להחזיק ממספר חודשים עד שנה תלוי בסוג המיץ.
————–
תוקף המיצים מופיע על גבי הבקבוק.
לאחר פתיחת הבקבוק, רצוי לסיים את המיץ עד 5 ימים מפתיחת הבקבוק.
————-
מדוע התוקף קצר?
מאחר ומדובר במיצים טבעיים בלבד. ללא תוספות של חומרים משמרים (או אחרים). ולטבע, כידוע, יש את הקצב שלו 🙂

אנחנו לא מוסיפים סוכר למיצים הטבעיים שלנו. מתיקות המיץ נובעת אך ורק מהפרי עצמו.
המיצים שלנו עוברים תהליך של פסטור וכן אנו מקפידים על רמת ph נאותה.
ככלל המיצים שלנו טבעיים, מיוצרים מפרות וירקות טריים בלבד.
מעבר לעובדה שהמיץ מופק מ – 100% פרי בלבד, ב"קשת" סוחטים את המיץ מגרגירי הפרי בלבד,ללא הקליפה המרה והמחיצות.
על כל תווית אחורית של כל מיץ קשת רשום את כמות הפרי/ירק לבקבוק זה. לדוגמא: בקבוק מיץ "קשת" של ליטר מכיל 9 תפוחים.
המיצים שלנו מיוצרים מתמהיל של זני תפוחים שונים. בעיקר – זהוב, פינק וגרניסמיט. כל זן נותן את תרומתו לטעם והארומה אשר השילוב ביניהם היא הנוסחה המנצחת.
ניתן להקפיא את המיץ וע"י כך להאריך את תוקפו (בבקבוקי פלסטיק בלבד!) רעיון מרענן לקיץ הוא שלגון העשוי ממיץ קשת קפוא. בחורף אנו אוהבים להכין סיידר חם ע"י חימום המיץ (ללא בישול) הוספת מקל קינמון, פלח תפוז עם הקליפה ותוספת אלכוהול למי שמעוניין. כמו כן, ניתן להגיע לתוצאות מדהימות במטבח ע"י שימוש במיץ לתיבול, רטבים ומרינדות.

סימונים ותהליכים

במיצים שלנו אנחנו לא מוסיפים סוכר., אך הם מכילים סוכר טבעי מהפרי. כך שזה תלוי ברמת הדיאטה של החולה. יש להיוועץ ברופא.

בהחלט!
אמנם הפסטור, שהינו טיפול טרמי, פוגע באלמנטים שרגישים לחום,
כגון ויטמין C ועוד, אך ישנם עוד הרבה מרכיבים שאינם כה רגישים, כגון ויטמין A (בטא קרוטן) מינרלים (ברזל) אנטי אוקסידנטים, סיבים תזונתיים ועוד.
הפסטור מבוצע על מנת להשמיד חיידקים אלימים (קולי וכו') עובשים, שמרים ועוד מרעין בישין. (זוהי דרישה של משרד הבריאות).
במיצי קשת, אנו מקפידים להגביל את הטמפרטורה ולא להגיע להרתחה. בנוסף, אנו מקפידים לחשוף את המיץ לחום לפרק זמן קצר ביותר.
מאידך, איננו מוסיפים מרכיבים שליליים כמו חומר משמר וכו', למעשה, איננו מוסיפים כלום!!
לכן המיצים שלנו אע"פ שעוברים פסטור – הם טבעיים לגמרי והכי מזינים ובריאים שמוצר מתועש יכול להיות.

Not From Concentrate-NFC; מציין את העובדה שבמיצים שלנו אין רכז פרי. רק מיץ טבעי ובריא! 

שיווק

ברוב חנויות הטבע ניתן למצוא את כל מגוון המיצים הטבעיים שלנו.(בעיקר ברשתות – גרין, אורגניק מרקט, ניצת הדובדבן) את המיצים המצוננים ניתן לרכוש גם ברשתות השיווק מגה, שופרסל, רמי לוי, סטופמרקט ו-AM/PM. ישנה רשימה מפורטת באתר.

אין לנו שירותי משלוחים, עם זאת ניתן למצוא את המיצים הטבעיים שלנו ברב הרשתות הגדולות, בחנויות טבע, מכולות, בתי קפה ומסעדות.