
מתכון עידו אייזן
חומרים:
תבנית 26-28=כוס מידה סטנדרטית.
2 כוסות קמח+1 שקיק אבקת אפיה או קמח תופח
6 ביצים מופרדות מס' 1
1/4 כוס שמן
1/4 כוס דבש
1 כוס מיץ תפוחים טבעי של מיצי קשת
1 כוס סוכר
(אפשר להוסיף לתערובת 1 כפית גרידת לימון ושקיק סוכר וניל)
הכנה:
- טורפים בקערה את השמן,הדבש,החלמונים,ומוסיפים בהדרגה את מיץ התפוחים ומערבבים היטב.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר (בקערה נפרדת). את הסוכר מוסיפים בהדרגה לתערובת בשלושה פעמים .
- לאחר ההקצפה מוסיפים את הקציפה לתערובת שטרפנו בפעמיים-שלוש, מערבבים בעדינות ומתחילים להוסיף את הקמח בהדרגה.
- מערבבים עד לעיסה חלקה ללא גושים ויוצקים לתוך התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש 170-18- מעלות 45 דקות
(או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לחלוטין)
בתיאבון!
הצעת הגשה : פרוסת עוגה וכוס מיץ תפוחים של קשת ;)