מאמרים
הידעתם?
מתכונים
קשת מיקס
אירועים
כתבו עלינו
גלריה
בסביבה שלנו
מרכז המבקרים
מיצי קשת בסרטים
צבעים לבריאות
תומכים בספורט
לקוחות מפרגנים
סופש דבש

המצרכים 

  • 2 ק"ג בשר בקר קשור (שריר הזרוע)
  • 1/4 כוס מיץ רימונים אורגני של קשת
  • 2 בצלים
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כף גרגרי פלפל אנגלי
  • מקלות קינמון
  • תבלינים: מלח ופלפל
  • 100 גרם גרגרי רימון

 אופן ההכנה

 

  1. מנגבים היטב את נתחי הבשר ומושחים אותם במיץ הרימונים האורגני של קשת.
  2. מניחים במקרר לשעתיים.
  3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק.
  4. מחממים חלק מהשמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב קלות.
  5. מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים אותם היטב מכל הצדדים.
  6. מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, מקלות הקינמון, מלח ופלפל.
  7. יוצקים מעל הבשר 1/2 כוס מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  8. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כשעתיים או עד שהבשר רך מאוד.

    במהלך הבישול הבשר מפריש נוזלים שיהפכו לרוטב מרוכז.
    רצוי לבדוק מדי פעם את תכולת הנוזלים בסיר ורק במידת הצורך, במידה וכל הנוזלים מתאדים, להוסיף מוסיפים עוד מים רותחים, 1/2 כוס בכל פעם.
    בנוסף, רצוי גם להפוך את נתחי הבשר בסיר מספר פעמים במהלך הבישול.
  9. מוציאים את הנתחים מהסיר, מסננים את הרוטב ומסלקים את עלי הדפנה, גרגרי הפלפל ומקלות הקינמון.
  10. מצננים את הבשר ואת הרוטב לחוד.
  11. כשהבשר קר, פורסים אותו לפרוסות.

ההגשה

  1. מחממים את הרוטב ומכניסים לתוכו את פרוסות הבשר.
  2. מבשלים את הפרוסות ברוטב כ-20 דקות או עד שמתחממות היטב.
  3. מגישים את הפרוסות עם הרוטב ומפזרים מעליהן את גרגרי הרימון.
image