מאמרים
הידעתם?
מתכונים
קשת מיקס
אירועים
כתבו עלינו
גלריה
בסביבה שלנו
מרכז המבקרים
מיצי קשת בסרטים
צבעים לבריאות
תומכים בספורט
סופש דבש

את המתכון הזה, של אורנה סמלסון, מצאנו ב-Ynet  ביחד עם 4 מתכונים נוספים לסלק.
הסלק, גם טעים וגם בריא. על תכונותיו תוכלו לקרוא כאן.
ובמתכון - את השלב הראשון, תוכלו לקצר ע"י שימוש במיץ סלק טבעי של מיצי קשת, וכמובן להוסיף את התיבול הנדרש. 
בתאבון  :)

 

המרכיבים (ל-10 ממולאים):

  • כף שמן זית
  • 1 בצל, חתוך
  • 2 סלקים קלופים וחתוכים
  • 10 עלי מנגולד
  • מיץ מלימון 1
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כוסות מים
  • כוס קשיו
  • 100 גרם טופו
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר שמן זית עם בצל ומערבבים דקה. מוסיפים סלק, מיץ לימון ומלח ומבשלים עד לריכוך הסלק כ-20 דקות. טוחנים היטב את הרוטב ומחזירים לסיר.
  2. מאדים עם מעט מים את עלי המנגולד, עד שהם קמלים. מורידים מעלי המנגולד את הגבעול הלבן הגובל בעלה ועוד משולש קטן פנימה לתוך העלה (רק של הגבעול הלבן!). קוצצים את גבעולי המנגולד.
  3. מערבבים בסיר (ללא שמן) את גבעולי המנגולד עם הקשיו ומערבבים היטב למשך דקה
  4. במערבל מזון מערבבים היטב את תערובת הקשיו וגבעולי המנגולד עם הטופו ומעט מלח.
  5. ממלאים את עלי המנגולד- מיישרים כל עלה, שמים כף גדושה במרכז התחתון של העלה, מקפלים מעליו צד 1 ואח"כ את השני ומגלגלים.
  6. שמים את עלי המנגולד הממולאים על גבי הרוטב בסיר ומכסים כל עלה במעט רוטב.
  7. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה ל-15-20 דקות.

מתוך: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4038864,00.html

 

image