מאמרים
הידעתם?
אירועים
מתכונים
מתכוני מיצים ושייקים
כתבו עלינו
גלריה
בסביבה שלנו
מיצי קשת בסרטים
תומכים בספורט
לקוחות מפרגנים
סופש דבש

ישנם מינים שונים של סלק: מתורבתים, בר ועשבים.
הסלק מיוחד בטעמו המשלב מתיקות עם טעם אדמתי, מיוחד בצבעו הארגמני היפהפה.
בסלק אוכלים גם את השורש וגם את העלים, אבל הסלק, אינו רק טעים ויפה.
הסלק עושה לגוף ולנפש שלנו רק טוב.

 

איך אוכלים אותו?

כסלט או כתוספת לסלט, מבושל, אפוי או מאודה, ממולא או פרוס או ששותים אותו!  מיץ סלק אדום בריא ומזין. 
המלצה: אל תקלפו את הסלק לפני בישולו. גם חלק מהצבע הולך לאיבוד וגם חלק מערכיו התזונתיים.

 

מיץ הסלק של מיצי קשת

 מיץ הסלק של מיצי קשת הינו טבעי לחלוטין, ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר.טעים ומזין. 

 

מתכון מומלץ
סלט סלק, עדשים שחורות וטחינה גולמית – לימור תירוש
מתוך: http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/1.1870426

 

חומרים (8 מנות)

  • 4 סלקים בינוניים
  • חצי כוס עדשים שחורות מושרות למשך שעתיים במים
  • צרור כוסברה שטוף מיובש וקצוץ
  • 2 כפות טחינה גולמית

 

רוטב:

  • כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כמון
  • גרידת לימון
  • שן שום קצוצה
  • רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
  • גרידה ומיץ מחצי לימון (2 כפות)
  • 2 כפיות חומץ
  • 3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מבשלים עדשים עם 3 כוסות מים למשך 15-20 דקות, עד התרככות לרמת אל דנטה. נמנעים מבישול יתר.
מסננים ושוטפים במים קרים.
שוטפים בעדינות את הסלקים שנותרו בהם 3 ס"מ מהגבעולים ו-3 ס"מ מהשורש.
מניחים את הסלקים בסיר רחב, מוזגים מים לגובה של 2 ס"מ, מכסים, מרתיחים ומבשלים 20-30 דקות.
בודקים: נועצים קיסם ומוודאים שהוא נכנס בקלות, תוך התנגדות קלה. שוב, יש להימנע מבישול יתר.
מכבים את האש ומצננים בתוך הסיר המכוסה. לאחר הצינון קולפים תחת ברז המים, רצוי עם כפפות גומי למניעת כתמים, וחותכים לשמיניות לאורך.
מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת.
מערבבים בקערה סלקים, עדשים וכוסברה.
מוזגים את הרוטב לקערה, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
מזליפים טחינה גולמית ומגישים.

 

בתאבון :)

image