מאמרים
הידעתם?
מתכונים
קשת מיקס
אירועים
כתבו עלינו
גלריה
בסביבה שלנו
מרכז המבקרים
מיצי קשת בסרטים
צבעים לבריאות
תומכים בספורט
לקוחות מפרגנים
סופש דבש

ישנם מינים שונים של סלק: מתורבתים, בר ועשבים.
הסלק מיוחד בטעמו המשלב מתיקות עם טעם אדמתי, מיוחד בצבעו הארגמני היפהפה.
בסלק אוכלים גם את השורש וגם את העלים, אבל הסלק, אינו רק טעים ויפה.
הסלק מכיל חומרים שעושים לגוף ולנפש שלנו רק טוב.
הוא עשיר בחומצה פולית ומהווה מקור לויטמינים C ו-E, לברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, נחושת, זרחן ופלואור ועוד.
בנוסף בסלק קיימים בטאין וטריפטופן, חומרים התורמים להרגעה ושיפור מצב הרוח.

 

יתרונות בריאותיים:

  • תורם במניעת מחלות לב
  • תורם לחיזוק המערכת החיסונית
  • תורם לבריאות מערכת העיכול
  • מסייע בהשמדת תאים סרטניים
  • חיוני להורדת לחץ דם   גבוה
  • מסייע בטיפול בעצירות
  • יעיל למצבי חוסר דם ואנמיה
  • מסייע בבעיות פוריות
  • מקל בבעיות מתח וחרדה

 

איך אוכלים אותו?

כסלט או כתוספת לסלט, מבושל, אפוי או מאודה, ממולא או פרוס או ששותים אותו!  מיץ סלק אדום בריא ומזין. 
המלצה: אל תקלפו את הסלק לפני בישולו. גם חלק מהצבע הולך לאיבוד וגם חלק מערכיו התזונתיים.

 

מיץ הסלק של מיצי קשת

 מיץ סלק אדום מסייע בביצוע פעילות גופנית שגרתית ופעילות ספורטיבית אינטנסיבית.
תועלתו הרבה בהרחבת כלי הדם וכתוצאה מכך בהורדת לחץ הדם המאפשרת זרימת דם מוגברת. 
למיץ השפעה חשובה על רקמות השרירים מאחר והוא גורם להן לצרוך פחות חמצן בזמן הפעילות.
 מיץ הסלק של מיצי קשת הינו טבעי לחלוטין, ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר.טעים ומזין. 

 

מתכון מומלץ
סלט סלק, עדשים שחורות וטחינה גולמית – לימור תירוש
מתוך: http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/1.1870426

 

חומרים (8 מנות)

  • 4 סלקים בינוניים
  • חצי כוס עדשים שחורות מושרות למשך שעתיים במים
  • צרור כוסברה שטוף מיובש וקצוץ
  • 2 כפות טחינה גולמית

 

רוטב:

  • כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כמון
  • גרידת לימון
  • שן שום קצוצה
  • רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
  • גרידה ומיץ מחצי לימון (2 כפות)
  • 2 כפיות חומץ
  • 3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מבשלים עדשים עם 3 כוסות מים למשך 15-20 דקות, עד התרככות לרמת אל דנטה. נמנעים מבישול יתר.
מסננים ושוטפים במים קרים.
שוטפים בעדינות את הסלקים שנותרו בהם 3 ס"מ מהגבעולים ו-3 ס"מ מהשורש.
מניחים את הסלקים בסיר רחב, מוזגים מים לגובה של 2 ס"מ, מכסים, מרתיחים ומבשלים 20-30 דקות.
בודקים: נועצים קיסם ומוודאים שהוא נכנס בקלות, תוך התנגדות קלה. שוב, יש להימנע מבישול יתר.
מכבים את האש ומצננים בתוך הסיר המכוסה. לאחר הצינון קולפים תחת ברז המים, רצוי עם כפפות גומי למניעת כתמים, וחותכים לשמיניות לאורך.
מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת.
מערבבים בקערה סלקים, עדשים וכוסברה.
מוזגים את הרוטב לקערה, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
מזליפים טחינה גולמית ומגישים.

 

בתאבון :)

image