
רויטל מהמערוך המקפץ הכינה עבורכם ועבורנו מתכון
נוסף עם מיצי קשת הטבעיים והנפלאים.
קבלו :)
מצרכים
ל- 20-30 פנקייקים שמנמנים
- 90 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1 כוס)
- 140 גרם קמח (1 כוס)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 2 כפות סוכר
- 2 ביצים גודל L
- 250 מ”ל מיץ תפוחים פסיפלורה של מיצי קשת
- 3 כפות שמן
- 1 תפוח עץ אדום מגורר
אופן הכנה
- לנפות קמח ואבקת אפייה לתוך קערה גדולה.
- להוסיף קינמון, שיבולת שועל, סוכר, מלח ותפוח עץ מגורר, לערבב וליצור גומה.
- בקערה בינונית - לערבב במטרפה: ביצים, מיץ ושמן ולמזוג לתוך הגומה שיצרנו בקערה הגדולה.
- לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך חצי שעה.
זה שלב חשוב מכיוון ששיבולת השועל סופגת נוזלים והתערובת צריכה להתגבש. - לחמם מחבת ולמרוח מעט שמן בעזרת מברשת או להשתמש בספריי שמן.
- לטגן את הפנקייקים. כל צד צריך כשלוש דקות זמן טיגון. שימו לב לא לטגן על אש חזקה מידי אחרת הפנקייק יהיה שחום מבחוץ ובצקי ולא מספיק עשוי מבפנים.
- אוכלים את הפנקייק חמים עם תוספות כמו סירופ מייפל,דבש וכדומה.
הערות והצעות
- ניתן להשתמש בקמח מלא במקום קמח רגיל.
- במקום תפוח מגורר אפשר להשתמש באגס או פירות יער.
- אם נשארו לכם פנקייקים,אפשר להקפיא. אני ממליצה לחמם בתנור או בטוסטר כדי לקבל מרקם פריך.
למקור: https://bit.ly/2krhA4l