מאמרים
הידעתם?
אירועים
מתכונים
מתכוני המערוך המקפץ
מתכוני מיצים ושייקים
כתבו עלינו
גלריה
בסביבה שלנו
מיצי קשת בסרטים
תומכים בספורט
לקוחות מפרגנים
סופש דבש

מתכון מעולה של רויטל אמיר, בעלת הבלוג המערוך המקפץ.
פשוט תכינו. מבטיחים שתהנו :)

 

מצרכים

(לסיר רחב ולא גבוה בקוטר 26 ס”מ או 28 ס”מ עם מכסה המתאים לתנור)

8-10 פלפלים במבחר צבעים.

 

מלית
* סיר בינוני עם מכסה מתאים
* 1 כוס עדשים שחורות
* 1 כוס אורז עגול
* 4 כפות שמן זית
* 1 בצל בינוני קצות דק
* 2 שיני שום כתוש
* 0.5 כפית קינמון
* 1 כפית כמון
* 0.5 כפיות מלח
* 0.5 כפית פלפל שחור גרוס עבה
* 2 כוסות מים רותחים
* חצי צרור נענע טרייה

 

רוטב
* 3 כפות רסק עגבניות
* 3 כפות שמן זית
* 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
* 1 כף סילאן
* 1 כפית מלח
* 0.5 כפית פלפל שחור גרוס עבה
*  250 מ”ל מיץ רימון טבעי של מיצי קשת
* 1.5 כוסות מים רותחים

 

אופן הכנה
מלית
1. להשרות עדשים שחורות בהרבה מים כחצי שעה. לסנן מהמים.

2. לחמם שמן זית בסיר ולהוסיף:
- בצל ולהזהיב קלות
- אורז, שום, קינמון, כמון, מלח ופלפל.
לערבב ולטגן כדקה.
3. להוסיף 2 כוסות מים רותחים ועדשים שחורות. לערבב, לסגור עם מכסה ולבשל עשרים דקות.
4. בזמן שהמלית מתבשלת  - לשטוף היטב את הפלפלים, לחתוך את החלק העליון שישמש כמכסה בזמן הבישול ולבשל את הרוטב.
5. לאחר כעשרים דקות לכבות את האש, לפתוח את המכסה, להוסיף עלי נענע קצוצים דק, לערבב עם מזלג ולמלא את הפלפלים.

רוטב
1. לחמם בסיר שמן זית,להוסיף רסק עגבניות ולטגן את הרסק תוך כדי ערבוב למשך דקה.

2. לשפוך בהדרגה מים רותחים ולערבב לקבלת נוזל אחיד.

3. להוסיף פפריקה, סילאן, מלח ופלפל ולהביא לרתיחה.
4. למזוג פנימה מיץ רימון של מיצי קשת ולהחליש את האש.
5. למלא את הפלפלים במלית המבושלת עד קצה פלפל.
שימו לב! לא לדחוס את המלית, אלאלמלא בעדינות.

6. לכסות עם המכסה של הפלפל ששמרנו ולהניח את הפלפל בסיר עם הרוטב.
לסדר את הפלפלים הממולאים בצפיפות בסיר ולהגביר את האש ולהביא לרתיחה.
7. לתת כחמש דקות רתיחה ואז להחליש את האש ולבשל כחצי שעה עם המכסה.
8. לחמם תנור ל- 200 מעלות ולהעביר את הסיר לתנור עם המכסה למשך חצי שעה.

9. לאחר חצי שעה יש להוריד את המכסה, להעביר את התנור למצב 'גריל' למשך עשר דקות לצריבה של הפלפלים מלמעלה.

 

בתאבון!!!

 

לינק למקור: כאן

 


 

image