מאמרים
הידעתם?
אירועים
מתכונים
מתכוני המערוך המקפץ
מתכוני מיצים ושייקים
כתבו עלינו
גלריה
בסביבה שלנו
מיצי קשת בסרטים
תומכים בספורט
לקוחות מפרגנים
סופש דבש

 

סלט ירוק עם תפוחים ברוטב חרדל / רויטל אמיר. בעלת הבלוג המערוך המקפץ

 

מצרכים
לקערת סלט גדולה ורחבה:

- עלי רוקט (אורוגולה)

- עלי בייבי סלט

- עלי בייבי תרד

- חסה (איזה סוג שטעים לכם)

- 1 תפוח עץ ירוק מהסוג החמוץ

- 1 תפוח עץ אדום (מהסוג שטעים לכם)

- 100 גרם אגוזים קלויים (פקאן,קשיו,מלך ועוד אפשר סוג אחד או כמה)

הערה לגבי העלים: אפשר להשתמש רק בסוג אחד.  כמויות של שקית קטנה (200 גרם מכל סוג)

 
מצרכים לרוטב

- 1-2 כפות חרדל,ממרח חלק ולא גרגרים

- 5 כפות שמן זית

- 250 מ"ל מיץ תפוח ולימון טבעי של מיצי קשת

- 1 שן שום טרי כתושה

- 1 כף חומץ בלסמי

- 1/2 מלח

- 1/4פלפל שחור

- מיץ לימון

 

אופן הכנה

- לסדר את העלים בקערה,כדאי לבדוק ולמיין שלא מסתתר לו איזה עלה רקוב ומקלקל לנו את הסל.

- לפרוס את התפוחים לפרוסות דקות,אני ממליצה לפזר עליהם מעט מיץ לימון למניעת השחר.

- יש לסדר את פרוסות התפוחים מעל העלים.

- לפזר את האגוזים.

 

קבלו פטנט!

הכינו את הרוטב בתוך בקבוק המיץ.
אפשר להכין את הרוטב מראש לסגור את הבקבוק ולשמור במקרר

 

- לשפוך שני שליש ממיץ התפוח ולימון לכוס ולשמור בצד. לפעמים צריך להוסיף עוד מיץ בהכנת הרוטב ואם לא תמיד אפשר לשתות בהנאה.

- לתוך הבקבוק עם המיץ הנותר יש להוסיף את כל חומרי הרוטב,לסגור את המכסה ולשקשק את הבקבוק לקבלת רוטב אחיד. כמובן יש לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך.

- יש למזוג את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה :)




קישור למתכון בבלוג: https://hamaroch.com/2019/08/29/סלט-ירוק-עם-תפוחים-ברוטב-חרדל-משגע/

image